Finansai

Koronaviruso pandemijos metu pagal močiutės receptą pagaminti cepelinai išgelbėjo itališkus restoranus

 Pagal močiutės receptą pagaminti cepelinai išgelbėjo itališkus restoranus

Kinijoje prasidėjus koronaviruso epidemijai,  lietuviai pradėjo vengti kinietiškų patiekalų. „Jau vasario mėnesį iš kolegų, valdančių kinietiškų valgių restoranus, teko girdėti apie dramatišką apyvartos kritimą 50 ir daugiau procentų. Kai virusas atkeliavo į Lietuvą iš Italijos, Lietuvos gyventojų baimę  lankytis itališkų patiekalų restoranuose pajautėme ir mes. Dar iki karantino paskelbimo pardavimai pradėjo ženkliai kristi. Tuo pačiu metu mes pastebėjome, kad stipriai išaugo kokybiškų lietuviškų patiekalų paklausa. Kalbu apie cepelinus“, – sako restoranų  „Fokus+“, „Fokus pizza“ ir maisto pristatymo platformos cepelinai.lt bei prekės ženklo „Močiutės cepelinai“ savininkas Igoris Jarmolenka.

Pasak Igorio Jarmolenkos,  „Močiutės cepelinų“ pardavimai platformoje www.cepelinai.lt bei pristatymo tarnybose „Wolt“, „Lėkštė.lt“, „Bolt Food“ išaugo daugiau nei 3 kartus.

 „Paskelbus karantiną, turėjome galimybę dirbti tik išsinešimui ir pristatydami patiekalus į namus, tačiau jautėme, kad žmonės vengia itališkų patiekalų. Sukurti geriausių Lietuvos šefų valgiai tapo lietuviams nebeįdomūs.  Tada nutarėme plėsti maisto pristatymo į namus platformą „cepelinai.lt“, išplėtėme pristatymo zonas Vilniuje, pradėjome dirbti Kaune.  Cepelinų su mėsa ir varške  pardavimai iš karto šoktelėjo 4 kartus ir dabar pastoviai auga.  Paslaptis slypi unikaliame cepelinų recepte, kurį man prieš daugiau nei dvidešimt metų perdavė mano senelė.  Ji papasakojo viską tiksliai, kuriuose Lietuvos ūkiuose bei rajonuose ir kokias pirkti bulves, kokią pasirinkti mėsą bei kokie lašiniai bei šoninė idealiai tinka spirgučiams. Močiutės nurodymų laikomės griežtai ir matome, kad klientų ratas auga.  Karantino metu pagal senelės receptą pagaminti cepelinai padėjo išauginti platformos „cepelinai.lt“ apyvartą, kai krito itališkų patiekalų paklausa. Būna dienų, kai cepelinus gaminame šimtais porcijų.  Būtent lietuviškų cepelinų dėka galėjome išgyventi ir neužsidaryti karantino metu, ką, beje, padarė mūsų kolegos. Nors buvome priversti pusei darbuotojų paskelbti prastovą, tačiau  atgavome viltį, kad pavyks suvaldyti šią sudėtingą visoms viešojo maitinimo įmonėms situaciją“, – sako I. Jarmolenka.

Restoranai „FOKUS+“ ir „FOKUS PIZZA“ priklauso Igoriui ir Dženetai Jarmolenkoms, kurie pirmą savo piceriją atidarė daugiau kaip prieš 25 metus. Šiuo metu įmonės valdo 5 viešojo maitinimo įstaigas Vilniuje, Kaune, Ukmergėje ir Grigiškėse.

 

Pranešimą paskelbė: Kęstutis Isakas, UNITED AGENTS

(Perskaityta per mėnesį: 6, iš jų šiandien: 1.)