Šiltėjantys orai ir beveik atėjusi vasara vėl priverčia daugelį susimąstyti apie tai, kaip atrodome ir ką valgome. Lietuviško prekybos tinklo maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi keliomis paprastomis taisyklėmis bei receptais, padėsiančiais išlaikyti ne tik subalansuotą mitybą, bet ir lieknesnį kūną.
„Vasara – puikus metas pradėti rūpintis savo mityba dėl kaip niekada plataus šviežių vaisių, uogų bei daržovių pasirinkimo. Rinkitės šiuos produktus, bet nepamirškite ir liesos mėsos, žuvies. Nebijokite užkandžių: rinkitės įvairias uogas. Jeigu neįsivaizduojate vasaros be ledų, pasigaminkite juos patys: mėgstamas uogas, augalinį pieną, šlakelį vandens bei medų sutrinkite maišytuvu ir užšaldykite masę specialiose ledų formelėse“, – dalijasi B. Baratinskaitė.
Ji primena: svarbiausia taisyklė – valgyti dažnai, bet nedidelėmis porcijomis. Beje, ji galioja visais metų laikais. Tarp valgių turi praeiti ne daugiau 3 valandų. Jeigu turite galimybę, laikykitės valgymo režimo. Valgyti reikėtų tris kartus per dieną tuo pačiu metu, o užkandžiauti du kartus tarp valgymų.
Pusryčiams: naminė granola su chia pudingu
Jums reikės:
Granolos;
80 g chia sėklų;
600 ml pieno;
1 šaukto medaus.
„Visus ingredientus, išskyrus granola, sudėkite į dubenį, išmaišykite ir palikite stovėti 5 minutes. Tuomet vėl išmaišykite. Sudėkite į sandarų indą ir palikite šaldytuve mažiausiai 3 valandoms. Patiekite su granola“, – itin paprastu pusryčių receptu dalijasi B. Baratinskaitė.
Pietums: pica iš žiedinio kopūsto
Jums reikės:
2 žiedinių kopūstų;
2 kiaušinių;
druskos;
pipirų;
300 g tarkuoto kietojo sūrio;
400 g mocarelos sūrio;
aliejaus;
4 pomidorų.
Žiedinių kopūstų žiedus be kotelių virtuviniu kombainu susmulkinkite iki trupinių. Juos sudėkite į dubenį ir 5 minutes pašildykite mikrobangų krosnelėje. Atvėsus, masę sudėkite į marlę ir išspauskite kuo daugiau skysčio. Gautą masę sumaišykite su kiaušiniais, druska, pipirais ir kietuoju sūriu.
Ant kepimo popieriaus suformuokite picos pagrindą ir apšlakstykite aliejumi. Pomidorus smulkiai supjaustykite, apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, atvėsinkite ir susmulkinkite virtuviniu kombainu.
Pagrindą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusvalandį. Tuomet ištraukite, aptepkite pomidorų mase, uždėkite plėšytos mocarelos sūrio ir kepkite dar dešimt minučių.
Vakarienei: imbierų sriuba su daržovėmis
Jums reikės:
1 cukinijos;
2 svogūnų;
4 česnako skiltelių;
200 g jau virtų ryžių;
1 litro sultinio;
druskos;
pipirų;
4 pomidorų;
1 imbiero šaknies;
aliejaus.
„Puode su įkaitintu aliejumi apkepinkite smulkintą svogūną, suberkite česnaką ir apkepinkite. Suberkite nuluptą ir sutarkuotą imbiero šaknį, apkepkite. Suberkite supjaustytą cukiniją, pagardinkite druska, pipirais, apkepinkite, sudėkite smulkintus pomidorus ir užpilkite sultiniu. Virkite apie 30 minučių ir tuomet sudėkite virtus ryžius. Skanaus!“, – priduria „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.
Apie bendrovę „Maxima“
Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.
Pranešimą paskelbė: Rusnė Tamošaitytė, UAB „Fabula ir partneriai”