Pirkiniai

Kur rasti geriausius jūros gėrybių pagaminimo receptus

Jūrų gėrybės, pavyzdžiui, midijos, austrės, krevetės, omarai, kalmarai, krabai, aštuonkojai, laikomos delikatesu daugelyje pasaulio šalių. Taip pat jūrų gėrybės yra viena iš svarbiausių sudedamųjų maisto raciono dalių žmonėms, gyvenantiems palei Viduržemio jūros pakrantę, ir Azijos žemyne. Jūrų gėrybės vis labiau populiarėja visame pasaulyje dėl savo aukštos maistinės vertės ir mažo kaloringumo bei naudingumo sveikatai. Jūrų gėrybės neretai skirstomos į dvi dideles grupes: moliuskus ir vėžiagyvius. Moliuskų grupę sudaro sepijos, kalmarai, aštuonkojai, midijos, šukutės, austrės, jūros triufeliai ir kiti galvakojai ir pilvakojai bei dvigeldžiai moliuskai. Vėžiagyvių grupę sudaro omarai, krevetės, krabai ir kiti. Kaip ir buvo minėta, šiose jūros gėrybėse gausu  vitaminų, mineralų tokių, kaip selenas, saugančiu organizmą nuo vėžinių ligų, natris, kalis, kalcis, magnis, kuris reikalingas raumenų darbui, jodas, kuris palaiko gerą skydliaukės veiklą,  boras, kobaltas, manganas, fosforas, geležis cinkas, kuris reikalingaas fermentų sintezei, folis bei vitaminai A, PP, C, B, D, E, pasižymintys antioksidaciniu poveikiu, nepakeičiamų riebalų ir  amino rūgščių, svarbių ir reikalingų normaliai kraujotakos sistemos, antinksčių veiklai, augimo ir žaizdų gijimo procesams, smegenų veiklai, sąnariams ir odai,  imuniteto palaikymui ir visoms kitoms gyvybinėms organizmo, todėl jų maistinė vertė itin aukšta, tačiau šie produktai yra mažiau kaloringi. Dėl didesnio maistinio vertingumo geriausia įsigyti ir gaminti šviežias jūrų gėrybes, tačiau labai dažnai jos nėra lengvai prieinamos, todėl puiki alternatyva – šaldytos jūrų gėrybės.  Jei šaldytos jūrų gėrybės atitirpinamos tinkamai, laikantis taisyklių, tai jų maistinė vertė bei skonis taip pat atitinka šviežių produktų savybes. Jūrų gėrybės neretai ruošiamos su daržovėmis, vaisiais, kaip kitų patiekalų, salotų dalis arba gardintos įvairiais padažais patiekiamos tiesiog vienos. Kai kurias jūrų gėrybes galima valgyti termiškai jų neapdorojus bei jų paruošimui valgymui dažniausiai tinka įvairūs gaminimo būdai: virimas, kepimas, garinimas. Internete galite rasti ne tik pačių įvairiausių ir įdomiausių jūros gėrybių pagaminimo receptų, bet ir patogiai ir greitai nusipirkti jūros gėrybių.

(Perskaityta per mėnesį: 1, iš jų šiandien: 1.)