Basilico

Gero maisto restoranai laikui su šeima

Kad ir kaip būtume užsiėmę, su šeimos nariais stengiamės bent kartą per mėnesį vakarą praleisti restorane, ir pamiršti visus nebaigtus darbus. Dėl laiko stokos kartais jaučiu, kad prarandamas tarpusavio ryšys, tad visi stengiamės, kad taip nenutiktų. Vasaros metu neretai važiuojame į sodybą, kur pamirštame apie televiziją bei internetą, ir paprasčiausiai džiaugiamės vienas kito draugija, tačiau kitais metų laikais laisvalaikis gamtoje ne taip džiugina kaip vasaros metu. Taigi, jau nuo rugsėjo mėnesio tęsiam pernai pradėtą tradiciją, ir apsilankome pasirinktuose restoranuose: kas kartą pasirenkame vis kitą vietą.  Šį mėnesį restoraną leidau išrinkti mamai. Labai nustebau, kad ji pati pasisiūlė tai padaryti: visai neseniai išmoko naudotis internetu, ir naudodamasi paieška susirado restoraną bei atliko rezervaciją telefonu. Šįkart mūsų susitikimo vieta tapo restoranas Basilico.

Basilico restorane aš ragavau midijas su pomidorais, mama – lašišą su daržovėmis, na, o vyrai – jautienos didkepsnį su viskio ir medaus padažu. Nors nesu didelė jautienos mėgėja (ir apskritai, jautieną ir kiaulieną valgau labai retai), tačiau šiek tiek paragavau didkepsnio, ir, turiu pripažinti, kad skonis iš tiesų patiko. Dėkojome mano mamai, kad ji išrinko būtent šį restoraną. Nors aš dirbu visai šalia jo, tačiau šiame restorane lankytis dar nė karto neteko. Mačiau, kad maistas gali būti užsakomas ir į namus ar darbovietę, todėl tikrai pasinaudosiu šia galimybe, arba apsilankysiu čia per pietų pertrauką.  Restoranas Basilico – tai tikrai puikus pasirinkimas laisvalaikiui su šeima, nes nė nepajutome, kaip greitai prabėgo laikas, ir čia jautėmės tarsi savo namuose. Patiko jaukus interjeras, ir tikrai šiltas aptarnavimas, kurio kartais pasigendu kituose restoranuose.

Na, o pirmasis „naujo sezono“ pasirinkimas buvo restoranas Salvete, kur susitikome po penktadienio darbų. Šį kartą restoraną išrinkau aš, nes man labai patiko šio restorano filosofija – „skubėk lėtai“.  Pasirinkusi šį restoraną tikrai nepasigailėjau: mėgavomės puikiu maistu bei gėrimais, ir galėjome ramiai pasišnekučiuoti. Mes su mama  ragavome lašišą su šukutėmis ir lapiniais kopūstais, na, o mano vyras ir tėtis pasirinko ėrienos šonkauliukus (kuriuos, tiesą sakant, jie bando paragauti praktiškai visuose restoranuose, jei tik toks patiekalas yra įtraukas į meniu). Skonis buvo tiesiog tobulas, ir mano mama, kuri pati yra kulinarė, taip pat liko sužavėta, sakė, kad galbūt ir namuose bandys pagaminti kažką panašaus. Šeimos vyrams, atrodė, kad net ausys linksta nuo šonkauliukų skonio, todėl  galiu drąsiai sakyti, kad nė vienas šeimos narys neliko nusivylęs.

Praeitą mėnesį mano išrinktas restoranas Salvete taip pat paliko puikų įspūdį, tad čia apsilankiau dar kartą. Praėjusį penktadienį čia lankiausi ir su keliais bičiuliais. Buvome labai alkani, todėl išbandėme gigantiškas brusketas su įvairiais priedais. Atrodytų, patiekalas yra visai paprastas, tačiau skonis – tikrai ypatingas. Neskubėdami ir besišnekučiuodami čia praleidome visą vakarą, ir svarstau, kad čia apsilankysime dar ne kartą. Tai – tikrai puiki vieta praleisti laiką su artimais žmonėmis, kuomet nereikia skubėti, ir norima paskirti laiką vien tik šeimos nariams ar bičiuliams.

(Perskaityta per mėnesį: 16, iš jų šiandien: 1.)

About Objektyvas