kremas
Laisvalaikis

Koks torto kremas visada pavyksta?

Ne veltui sakoma, kad konditerija yra kulinarijos aukštasis pilotažas. Tikrai ne kiekvienas geras virtuvės šefas ar tiesiog prijaučiantis gurmanas gali tapti geru konditeriu. Tačiau kiekvienoje šeimoje artėjant gražiai šventei ar svarbiai progai, norisi namuose gaminto torto. Kai kurios šeimininkės drąsiai kepa tortus ir išbando įvairius receptus, tačiau tokie gaminiai įkandami ne visoms. Visgi, jeigu tortai nėra Jūsų vizitinė kortelė, o pagaminti kažką naminio labai norisi. Sudėtingiausia torto dalis – kremas. Dalijamės keliomis paprastomis idėjomis, kurios visuomet pavyksta, net jei virtuvėje šeimininkauja dar tik pradedanti konditerė.

 

Tradicinis sviestinis kremas

Jeigu galvojate, koks kremas tortui galėtų būti toks, kurio niekas negali sugadinti, tačiau jis pažįstamas visų ir visuomet teigiamai įvertinamas, turbūt tai bus sviestinis kremas tortui ar tiesiog sviestinis kremas pertepimui. Tai klasika tapęs receptas, kai naudojamas sviestas ir kondensuotas pienas. Beveik nieko nereikia daryti, todėl neįmanoma, kad šis kremas Jums nepavyktų. Tereikia suplakti abu ingredientus ir paskaninti mėgstamais priedais, pavyzdžiui, šlakeliu alkoholio. Svarbiausia detalė – abu ingredientai turi būti kambario temperatūros. Tik tiek, ir šis kremas Jums tikrai pavyks.

 

Mėgstantiems gaivius desertus

Ne visi mėgsta saldžius ir sunkius tortus, todėl toms, kurios nori namuose išbandyti kažką gaivaus ir lengvo, tiks jogurto ir grietinėlės kremas. Tai gaivus torto kremas, kurį lengva pagaminti ir labai skanu valgyti. Grietinės ir grietinėlės kremas labai paprastas, todėl tiks net ir tuomet, kai torto gamybai neturite daug laiko. Praturtinti šį kremą galite šviežiomis ar šaldytomis uogomis ir taip tortui suteikti dar daugiau gaivos ir charakterio. Šis kremas negali nepavykti, nes jį tereikia tinkamai sumaišyti. Svarbiausia – konsistencija. Gautas pertepimo mišinys iš išvaizdos turi atrodyti lyg veido kremas – lygus , vientisas ir standus. Tai reiškia, kad jis jau paruoštas naudojimui.

 

Sūrio mėgėjams

Jeigu norite nustebinti savo svečius kiek netradiciniu tortu, išbandykite maskarponės kremą. Net jeigu iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai kiek pretenzingas sprendimas, iš tiesų tai lengvai pagaminamas pertepimas tortui. Tereikia pasirinkti tinkamą maskarponės sūrį, riebios grietinėlės, cukraus pudros ir kambario temperatūros sviesto. Norintiems sodrumo, patiks šokoladinis kremas tortui su maskarpone. Tuomet tradicinį receptą tiesiog reikėtų praturtinti išlydyta juodo šokolado plytele.

 

 

 

(Perskaityta per mėnesį: 86, iš jų šiandien: 1.)