kepsninės

Virtuvė lauke: kaip pasirinkti kepsninę?

kepsninėsArtėjant šiltajam sezonui vis daugiau žmonių ilgesingai pradeda laukti, kuomet galės artimiesiems parodyti savo mėsos kepimo lauke ypatumus. Kepsninės pavasario metu tampa daiktu, kurį siekia įsigyti vis daugiau žmonių. Tačiau pasirinkimas labai platus, tad kartais paieškos būna gana komplikuotos. Siekdami padėti visiems lauko virtuvės guru pateikiame paprastus patarimus, kurie padės pasirinkti labiausiai Jums tinkančią kepsninę.

Kepsninės energijos šaltinis

Pagrindinis kriterijus renkantis kepsninę dažniausiai yra tai, kuo kūrensite: malkomis, anglimis, breketais… Pasirinkimas yra labai platus ir ne kiekvienas kepimo įrenginys geba priimti jūsų norimą energijos šaltinį. Štai Cobb, Weber, Thuros, Troll 700 – puikus pasirinkimas tiems, kurie planuoja naudoti anglis. Tai bene pats patogiausias variantas, kadangi nereikia daug vargti, ugnį užkurti galima itin paprastai ir be didelių investicijų. Galiausiai ir kokoso briketai yra itin geras variantas: tiek kainos, tiek patogumo atžvilgiu.

Dydžio variacijos

Kitas kriterijus, kurį tikrai vertėtų apsvarstyti, yra dydis. Viskas remiasi į tai, kiek ploto galite sau leisti skirti lauko virtuvei. Kepsninės gali būti statomos tiek soduose, tiek terasose. Kitu atveju, rūkyklos itin vertingas pasirinkimas tiems, kurie turi didelį sodą. Žinoma, mažas ir komfortabilias renkasi tie, kurie dažnai turimą prietaisą perneša iš vienos vietos į kitą.

Kiek mokėsi – tą ir gausi

Kaina taip pat gana dažnas prioritetas, kuris gali padėti apsispręsti, kokia kepsninė jums yra pats geriausias variantas. Rekomenduojame iškart nusistatyti pinigų sumą. Taip kur kas sutrumpinsite savo paieškas. Žinoma, nebent smalsumo vedinas apžiūrėti norėtumėte ir itin brangius variantus.

Ką ir kaip noriu gaminti?

Galbūt aspektas bandant įvertinti tai, ką įprastai planuojate gaminti ir nėra prioritetinis, tačiau jei linkstate link konkretaus patiekalo – vertėtų apgalvoti ir tai. Dešrelėms kepti labiau tinka vieni variantai, šašlykams ar dideliems mėsos gabalams – kiti. Jei šiltuoju sezonu vakaro neįsivaizduojate be šnicelio ir vengiate neaiškios kilmės dešrelių, tuomet geriausia ir rinktis konkrečiai specializuotą įrangą. Tokios kepsninės gebės jums pateikti kokybiškesnį rezultatą. O kad maistas greitai neatvėstų – ketaus indai padės jums ilgą laiką džiaugtis kepsniukais tarsi ką tik ištrauktais iš kepsninės.

Vasara artėja. Ar esate jai pasiruošęs?

(Perskaityta per mėnesį: 124, iš jų šiandien: 1.)

About rasytojas